Pet zemalja stalo uz Srbiju

Pet zemalja članica Interpola pridružilo se Srbiji i zahtevu da se glasanje o članstvu Kosova skine sa dnevnog reda Generalne skupštine ove institucije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2018.

12:06

Pet zemalja stalo uz Srbiju
Tanjug/MUP Republike Srbije

To su Kina, Španija, Kipar, Argentina i Surinam, saznaje Tanjug.

Glasanje o zahtevu Prištine za članstvo u Interpolu, prema programu, trebalo bi da se održi sutra.

Srbija i ovih pet zemalja zatražile su da Kosovo bude skinuto sa dnevnog reda.

Inače, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas u Dubaiju, gde se i održava skupština Interpola, da se nastavlja politizacija Generalne skupštine Interpola, kada je reč o prijemu Kosova. On je rekao da postoji namera da se zbune države u načinu kako se glasa, navodeći kako će biti moguće ostvariti uvid u rezultate glasanja, a svesno izostavljajući činjenicu da se to ne odnosi na tajno glasanje.

"Pored nejasnih obaveštenja, koja su ne samo neblagovremena, najavljuje se i procedura da ukoliko dođe do glasanja u kome tzv. 'Kosovo' ne dobije potrebnu većinu za ulazak, da će se potom odrediti pauza, a onda nakon pauze ide se na novo glasanje. To je potpuno suprotno pravilima koja jasno govore da će se održati dva glasanja, bez pominjanja ikakve pauze. Očigledno da će svi pokušaji biti uloženi da se u toj pauzi obezbedi potrebna većina ukoliko je ne bude bilo u prvom glasanju", objasnio je ministar Stefanović koji predvodi srpsku delegaciju u Dubaiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: