Izraelske snage pogodile televiziju Hamasa FOTO/VIDEO

U izraelskom udaru iz vazduha pogođena je televizija Hamasa Al-Aksa, u pojasu Gaze.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.11.2018.

21:38

Izraelske snage pogodile televiziju Hamasa FOTO/VIDEO
screenshot

Potom se stanica isključila, a samo nekoliko minuta ranije prestalo je emitovanje programa i prikazivan je samo njen logo nakon što je zgradu pogodila raketa upozorenja.

Ubrzo potom odjeknule su tri glasne eksplozije i ekran je potamneo. Očevici su rekli da je u udaru uništena čitava zgrada i da su eksplozije osvetlile nebo.

Zaposleni su se evakuisali posle upozorenja, ali je ostalo nejasno da li ima žrtava. U međuvremenu su Ujedinjene nacije rekle da u saradnji s Egiptom pokušavaju da izdejstvuju prekid vatre u najnovijoj eskalaciji nasilja pojasu Gaze u kome su palestinski ekstremisti ispalili oko 200 raketa i minobacačkih projektila na Izrael.

Ta zemlja je uzvratila udarima na desetine meta Hamasa i Islamskog džihada, nakon jučerašnjeg upada prerušenih pripadnika izraelskih snaga na jug pojasa, kada je poginulo sedam ekstremista i jedan izraelski vojni oficir.

U kancelraiji bliskostičnog izaslanika Nikolaja Mladenova rečeno je danas da se ulažu napori "kako bi se osiguralo da se Gaza udalji od ivice ponora". On je pozvao na okončanje raketne vatre i uzdržanost svih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: