"Brnabićeva stupila u kontakt s Guglom, problem tehnički"

Kabinet predsednice Vlade Srbije oglasio se povodom informacija da je kompanija Gugl (Google) stavila Srbiju na "crnu listu".

Izvor: B92

Petak, 19.10.2018.

18:52

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Kabinet je saopštio da su iz te firme dobijena "čvrsta uveravanja" da je reč o "tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu".

U saopštenju se navodi da je premijerka reagovala čim su se te informacije pojavile na društvenim mrežama i direktno stupila u kontakt sa menadžmentom kompanije Gugl u Sjedinjenim Američkim Državama. Iz kabineta predsednice Vlade su naveli da očekuju "najskorije rešenje ovog tehničkog problema i nastavak normalnog funkcionisanja svih servisa kompanije Gugl u Srbiji" i izrazili uverenje da će se uskoro o svemu izjasniti i kompanija Gugl.

Upućen je apel da se važne informacije najpre provere jer kako se navodi, "objavljivanjem neproverenih informacija narušava se imidž Srbije, poverenje naših građana i otežava situacija poslovnoj zajednici".

Portal Vajs (Vice) preneo je ranije da je kompanija Gugl stavila Srbiju na crnu listu zemalja i ukinula saradnju i pristup njihovom ekosistemu G Suite, zbog čega su korisnici Gugl usluga u Srbiji ostali bez alatki koje su koristili za poslovanje.

Šta je tačno G Suite i šta bi bilo da je Gugl zaista stavio Srbiju na "crnu listu" pročitajte na našim Biz stranama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: