Bilans krvavog pira na Krimu: 21 mrtav, 43 u bolnici

Broj žrtava napada na koledžu u Kerču na Krimu povećan je na 21, javila je danas agencija Tass, pozivajući se na neimenovane medicinske izvore.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.10.2018.

07:40

Bilans krvavog pira na Krimu: 21 mrtav, 43 u bolnici
Foto: Tanjug/AP

"Jedna devojčica je preminula. Broj žrtava je povećan na 21", naveo je izvor.

Prethodno je objavljeno da je u jučerašnjem napadu, zbog čega je na Krimu proglašena trodnevna žalost, poginulo 20 osoba, među kojima 15 studenata i pet zaposlenih na fakultetu. "Od 15 stradalih studenata, 11 je bilo maloletno", rekla je ministarka zdravlja Rusije.

Prema njenim rečima, hospitalizovane su 44 osobe. Lokalni zvaničnik Diljaver Melgazijev izjavio je za Tass da su sve žrtve identifikovane. Identifikovan je i ubica - student Vladislav Rosljakov, osamnaestogodišnjak.

Rosljakov je prošao kroz zgradu koledža pucajući na studente pre nego što se ubio.

Uprkos prvim ocenama da s eradi o terorističkom aktu, vlasti su u sredu saopštile da se slučaj vodi kao masovno ubistvo.

Ruski istražni komitet navodi da su svi ubijeni u napadu stradali od prostrelnih rana, iako je prethodno bilo informacija da se dogodila eksplozija bombe ručne proizvodnje.

Na Krimu je proglašena trodnevna žalost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: