"Protiv smo razmene teritorija, makar ostali pod Srbijom"

Gradonačelnik opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je da su politički predstavnici tog podučja juga centralne Srbije protiv razmene za sever Kosova.

Izvor: Beta

Četvrtak, 16.08.2018.

23:05

Foto: Thinkstock

Kako je rekao, protiv su razmene “makar morali da i dalje ostanu pod Srbijom”.

"Mi želimo snažno Kosovo, i da sever bude njen deo i ako to bude račun za naše ostajanje pod Srbijom", rekao je Arifi za kosovsku TV Dukađini.

Promena granica koju je predstavio predsednik Kosova Hašim Tačije pitanje je o kojem se može razgovarati, ali to ne podrazumeva i razmenu teritorija, smatra Arifi.

U vezi sa najavama da bi opština Preševo mogla da se pripoji Kosovu, ali ne i opštine Buanovac i Medveđa, Arifi je rekao kako će "ili svi biti deo Republike Kosovo ili ostajemo tu gde smo sada (u Srbiji)".

Protiv podele ili razmene teritorija sa Kosovom pored SAD, Nemačke i Velike Britanije snažno su i predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: