"Za 20 minuta ogromna šteta, sipalo je kao iz vreće"

Obilna kiša praćena gradom zahvatila je sela Virovu, Donju Kravaricu, Rti i Kaonu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.07.2018.

21:47

screenshot

Prema rečima meštana, nevreme je počelo oko 17 časova i trajalo 20 minuta. Za to vreme grad veličine oraha naneo je veliku štetu na usevima, ali na stambenim objektima.

"Ponadali smo se da je sa gradom koji nam je obrao maline gotovo, pa će bar drugo voće i povrće moći da opstane, ali izgleda uzalud. Sipalo je kao iz vreće, krupan grad i jaka kiša, obelelo nam je dvorište", kaže meštanin dragačevskog sela Kaona.

Zamenik predsednika opštine Lučani, Milivoje Dolović, navodi da su sve potrebne mere za sprečavanja grada preuzete.

"Protivgradni streci su odmah reagovali i dejstvovali sa ispaljivanjem, što je pomoglo da šteta na usevima ne bude još veća", ističe Dolović.

Nevreme ni ovaj put nije zaobišlo Požegu, jer je grad padao na području Godovika, Milićevog sela i Dobrinje. Šteta je pričinjena na poljoprivrednim usevima, ali i na pojedinim nekategorisanim seoskim putevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: