"Zašto moj sin da brani CG?"; Tramp: I ja se pitam / VIDEO

Američki predsednik Donald Tramp doveo je u pitanje obavezu SAD da brani druge članice tog vojnog saveza.

Izvor: Beta

Sreda, 18.07.2018.

11:36

Foto: Tanjug/AP/Andrew Harnik

On je rekao da bi angažovanje SAD u odbrani neke male zemlje, kakva je na primer Crna Gora, moglo dovesti i do Trećeg svetskog rata.

U intervjuu za Foks njuz na kraju evropske turneje tokom koje je učestvovao na samitu NATO, posetio Britaniju i sastao se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Helsinkiju, Tramp je govorio o funkcionisanju i finansiranju zapadnog vojnog saveza.

Na pitanje novinara zašto bi njegov sin, imajući u vidu obavezu svake članice NATO da brani druge članicu, išao da brani na primer jednu Crnu Goru, Tramp je kazao da i on postavlja to isto pitanje.

"Crna Gora je mala država sa veoma snažnim ljudima. Oni su veoma snažni ljudi. Oni su veoma agresivni ljudi, možda će postati agresivni i čestitam - u Trećem svetskom ratu smo!", naveo je Tramp.

On je dodao da shvata da je to način na koji su stvari postavljene i podsetio da je došao na funkciju tek pre nešto više od godinu i po dana ali da je već obezbedio dodatno finansiranje za NATO.

"Rekao sam - morate da platite, morate da platite", kazao je predsednik SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: