Izraelski borbeni avioni napali luku u Gazi i tunel Hamasa

Izraelski borbeni avioni gađali su rano jutros luku zapadno od palestinskog grada Gaze i tunel koji koristi Hamas, saopštila je vojska.

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

10:53

Izraelski borbeni avioni napali luku u Gazi i tunel Hamasa
Ilustracija: Getty Images

To je bio odgovor na raniji prelazak preko granice grupe Palestinaca koja je uništila izraelsko snajpersko gezdo, prenose izraelski mediji.

Palestinci su rekli da su čuli eksplozije u centralnom i severnom delu pojasa.

Novinski portal povezan s Hamasom je objavio da je šest raketa pogodilo postrojenje koje pripada toj islamskoj ekstremističkoj oganizaciji u Džabaliji na severu.

Palestinci su takođe rekli da je meta napda bila mala luka i da su uništena najmanje dva ribarska čamca, kao i da je izbio požar.

Navodno su ispaljene tri rakete na luku. Izveštaja o mogućim žrtvama nije bilo.

Prethodio je tenkovski artiljerijski apad na osmatračnicu Hamasa, kao odgovor na prekogranični upad toko kojeg su Palestinci podmetnuli požar u šatoru koji koriste izraelski snajperisti.

Izrael smatra Hamas koji vlada pojasom Gaze odgovornim za svo nasilje koje potiče sa te teritorije na obali Sredozemnog mora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: