"Crna Gora neće graditi NATO baze"

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković poručio je da na teritoriji te države se neće graditi NATO baza jer, kako je rekao, za tim nema potrebe.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.05.2018.

16:59

Foto: Thinkstock

On je rekao da planirani vojni poligon na planini Sinjajevini neće ugroziti biljni i životinjski svet na tom području.

Vlada Crne Gore odlučila je da formira na planini Sinjajevini Vežbovno-strelišni poligon za potrebe Vojske Crne Gore.

Međutim, deo opozicije i nevladinog sektora i meštani ovog područja usprotivili su se nameri vlade da se na ovoj planini formira poligon za bojeva gađanja.

Protivnici gradnje vojnog poligona tvrdili su prethodnih dana da bi to trajno narušilo životnu sredinu, onemogućilo bavljenje poljoprivredom i turizmom, a neki sumnjaju kako se iza planova vlasti krije namera da se prave NATO baze, preneo je RTCG.

Tim povodom se oglasio ministar Bošković rekavši da Crna Gora ne planira da gradi NATO bazu, bilo na Sinjajevini ili bilo gde drugo, jer za tim nema potrebe.

"Otpad niti bilo kakvo uništavanje viška naoružanja ne planira se ni na Sinjajevini, niti bilo gde u Crnoj Gori. Vojska Crne Gore treba poligon i taj poligon koji smo predvideli na Sinjajevini je bio poligon sedamdesetih godina, za gađanja koja i mi planiramo", rekao je.

Kazao je da je tada bilo čak mnogo češćih gađanja.

"Najvažnije je da vlada još nije donela konačnu odluku o tom pitanju. Tek nakon istraživanja koje Ministarstvo odbrane bude sprovelo biće doneta konačna odluka, a naše dosadašnje aktivnosti pokazuju da ono što smo mi planirali ne može napraviti nikakvu biljnu i životinjsku štetu niti zagaditi Savine vode. Vlada će se odgovorno odneti prema ovom pitanju", kazao je Bošković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: