Veterani Armije BiH i HVO ponovo protestuju u Sarajevu

Veterani tzv. Armije RBiH i HVO ponovo protestuju ispred zahgrade parlamenta Federacije BiH, zahtevajući ispunjenje njihova tri zahteva.

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

12:14

Veterani Armije BiH i HVO ponovo protestuju u Sarajevu

Oni traže jedinstven i javan registar boraca, ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja na svim nivoima i borački dodatak.

Oni očekuju da im se tokom dana pridruže kolege iz 40 opština BiH, a već su blokirali put ispred sedišta skupštine.

Inače, na dnevnom redu federalnog parlamenta je boračka populacija.

Protesti su planirani paralelno s održavanjem tematske sednice o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite i održavanjem sjednice Odbora za boračko-invalidska pitanja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, preneo je portal Klix.

Zgradu i ulaz obezbeđuju jake policijske snage, ispred zgrade je postavljena ograda, a u ulici Hamdije Kreševljakovića se broj boraca konstantno povećava.

"Znamo da se danas ne može doneti zakon, ali želimo da nas stave na dnevni red i počnu raspravljati o nama. Naša tri zahteva znaju i ptice na grani. Obećali su nam zakon u aprilu, prošla je godina", rekao je jedan od boraca iz Srebrenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: