Direktorka novosadske TV K9 nastavlja štrajk glađu

Direktorka televizije K9 Maja Pavlović nastavila je štrajk glađu zbog gašenja signala te TV stanice.

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

19:42

Direktorka novosadske TV K9 nastavlja štrajk glađu
Ilustracija: Thinkstock

Ona je agenciji Beta kazala da očekuje od nadležnih ministarstava - Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, razgovor, pre svega, o položaju elektronskih medija, ali i o konkretnoj situaciji koja je dovela do gašenja signala televizije K9 i njenog protesta.

Pavlović je rekla da ponuda preduzeća Emisiona tehnikа i veze (ETV) da joj se dug reprogramira na 24 rate, da bi joj se odmah omogućio signal, za nju u ovom trenutku nije aktuelan, jer su problemi mnogo dublji.

Njeni problemi odnose se na nadoknadu koje ova televizija plaća Regulatornom telu za elektronske medije (REM) i ETV, ali i neravnopravnih uslova na tržištu.

Pavlović je kazala da očekuje da ministri informisanja i telekomunikacija što pre zakažu sastanak, kojem bi prisustvovali predstavnici REM i ETV i da se u neposrednom razgovoru nađe dugoročno rešenje za položaj ove, ali i drugih regionalnih televizija.

Iz nadležnih ministarstava, kako je Pavlović rekla za agneciju Beta, nije stigao nikakv poziv.

Pavlović od 21. maja štrajkuje glađu u prostorijama televizije, ;nakon što je preduzeće Emisiona tehnika i veze 18. maja, posle 20 godina postojanja, ugasilo signal Kanala 9 zbog duga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: