Ugašeni požari na deponiji smeća kod Novog Pazara

Ugašeni su požari i sanirana je deponija "Golo Brdo" kraj Novog Pazara, rekao je danas direktor Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" Emin Omerović.

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

13:34

Ugašeni požari na deponiji smeća kod Novog Pazara
Ilustracija: Thinkstock

On je u izjavi za Radio Sto plus kazao da je "Golo Brdo" sada "sanitarna deponija na kojoj je otpad u potpunosti prekriven slojem zemlje, i na kojoj su ugašeni svi požari" te više nema dima i opasnih isparenja i deponija je sada znatno sigurnija, ocenio je Omerović.

Sanaciju koja je koštala pet miliona dinara, započela je novopazarska firma "Braća Muslić", ali je, posle pogibije radnika, taj posao dovršila firma "Zeta" iz Lučana.

Omerović je naglasio da će, ukoliko bude radjena sanacija svake godine, na deponiji "Golo Brdo" moći da se odlaže otpad još sedam do 10 godina.

"Medjutim, pošto se radi o 'crnoj ekološkoj tački' na mapi Srbije, mi ćemo paralelno raditi na nalaženju lokacije za novu deponiju koju će koristiti i Tutin i Raška. Već smo stupili u kontakt s ministrom zaštite životne sredine Goranom Trivanom i uskoro bi delegacija tog ministarstva trebalo da obiđe Golo Brdo", rekao je Omerović i dodao da bi buduća regionalna deponije ispunjavala evropske standarde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: