Drama na krovu četvrti put: Prvi pregovori propali

Vlasnik hotela "Prestiž" Bojan Radovanović po četvrti put popeo se na krov tog hotela i preti da će skočiti. Prvi pregovori s njim propali.

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

08:01

Drama na krovu četvrti put: Prvi pregovori propali
Screenshot

Jutros su u taj hotel stigli izvršitelji, koji rade po nalogu suda, koji je naložio da Radovanović mora da plati dug od 300.000 evra. Jutrošnja situacija je, kako javlja reporter TV Prva, radikalnija od prethodnih jer Radovanović ovoga puta ne želi da siđe s krova a ujedno je i počeo štrajk glađu.

Kako nezvanično saznaje TV Prva, njemu će se na krovu hotela pridružiti i njegova majka.

Osim izvršitelja, ispred hotela su i vatrogasna ekipa, koja u okviru svoje opreme ima i jastuk, za slučaj da vlasnik hotela "Prestiž" odluči da skoči. Stigla je i Hitna pomoć, kao i policija. Prvi pregovori s Radovanovićem su propali, i on je i dalje na krovu. Ima samo vodu i kaže da je spreman da tu ostane i narednih 20 dana ako treba.

Radovanović je do sada tri puta pretio da će se ubiti skokom s krova hotela, ali je u sva ta tri pokušaja samoubistva ipak sišao nakon višesatnih pregovora kojima su bili uključeni policija, vatrogasci i hitna pomoć.

"Pored dokaza o vlasništvu, ja sam u situaciji da imovinu moram da štitim životom. Ovo nema nigde šta se dozvoljava ovim otimačima", rekao je on kada je s krova sišao treći put.

Tokom razgovora za Prvu TV, on je govorio i da je u pitanju imovina koja je upisana na ime njegove supruge, dok mediji navode da je iseljenje naloženo zbog duga od 300.000 evra.

Mediji su krajem januara ove godine preneli da je tada pokušano iseljenje, ali do toga nije došlo, a kako je navedeno, "Radovanović se sklonio na drugi sprat svog hotela iz kog mu se samo videla glava".

Danas je preneo da je Radovanović pretio da će izvršiti samoubistvo i u martu ove godine, a dodaje se i da je hotel "Prestiž" postao plen neraščišćenih dugova vlasnika, brata Ljubiše Buhe Novaka, i njegovog kuma Dragana Silića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: