Slučaj "Pariz": Opoziv zavađenih diplomata

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije opozvaće ambasadora u Francuskoj Rajka Ristića, ali i direktora Srpskog kulturnog centra Radoslava Laleta Pavlovića.

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

07:57

Slučaj
Foto: Getty Images

Podsetimo, beogradski mediji preneli su sredinom aprila, da su višemesečna netrpeljivost i neslaganje oko kadrovskih rešenja između direktora Kulturno-informativnog centra Srbije u Parizu i ambasadora Srbije kulminirali tučom.

Nesuglasice Ristića i Pavlovića započele su pre nekoliko meseci, kad je Pavlović preuzeo funkciju direktora. Do zaoštravanja konflikta došlo je zbog produženja ugovora nekim radnicima.

Pavlović je, prema pisanju "Novosti", sam hteo da bira svoje saradnike i upozoravao da sa ovom dvojicom spornih "ugovoraca" ne može da podiže ugled Srbije u Parizu navodeći da ga opstruišu, sabotiraju, špijuniraju, šalju anonimna pisma, peticije, kvare opremu, tajno snimaju i fotografišu.

On nije želeo da se dvojici službenika produži godišnji ugovor jer, po njegovoj oceni, ne rade dobro, ali je to, ipak, učinjeno, nakon čega je sve kulminiralo i umalo rezultiralo tučom s tim "ugovorcima".

Kako danas piše "Kurir" ministar Dačić će najverovatnije opozvati i ambasadora u Francuskoj i direktora Srpskog kulturnog centra. Navodi se i da je Dačić poslao inspekciju da ispita skandal nastao svađom i umalo tučom Ristića i Pavlovića, kao i da su tim povodom u Parizu išli generalni sekretar MSP Veljko Odalović i državni sekretar Ivica Tončev.

"Imajući u vidu stanje na terenu, odlučeno je da Ristić bude opozvan, a sa njim se u Srbiju, po svemu sudeći, vraća i Lale Pavlović. Još se čeka dogovor koalicionih partnera oko toga ko će biti novi ambasador", rekao je sagovornik lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: