Mediji: Dačić zove prijateljicu Zaharovu u Guču

Ivica Dačić pozvaće portparolku ruskog ministarstva spoljnih poslova Mariju Zaharovu da ove godine bude njegov gost na saboru trubača u Guči.

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 23.05.2018.

07:27

Mediji: Dačić zove prijateljicu Zaharovu u Guču
screenshot

Kako navode "Novosti", zaharova je inače dobra prijateljiva srpskog ministra spoljnih poslova koji žei tim pozivom da joj se oduži i zahvali na dosadašnjoj saradnji i "njenoj srčanoj borbi za interese Srbije, a posebno u odbrani Kosva i Metohije".

"Ona se zaista nesebično zalaže za za naše interese i kroz javne nastupe i izjave koje dajeali i na mnogim mestima i u situacijama koje nisu vidljive u javnosti i na tome smo joj veoma zahvalni", kazao je Dačić.

"Novosti" pišu da su Daćić i Zaharova, tokom godina, izgradili prijateljski odnos i da jedno drugo stalno iznenađuju nekom poklonima. Podseća se i da je Dačić Zaharovoj nedavno poklonio deo srpske narodne nošnje -jelek. Zaharova se u tome i slikala i objavila tu fotografiju na svom Fejsbuk nalogu, uz komentar da ne zna kako je Dačić uspeo da joj uzme meru i da je zaboravio gornje dugme.

Potom je Dačić, prego Sergeja Lavrova, dobio poklon, od zaharove, veliku cigaretu s likom njegove ruske koleginice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: