Urušio se deo bine, ima povređenih, jedna osoba uhapšena

U nezgodi na etno-festivalu "Banatska priča" u Zrenjaninu dve osobe su povređene kada se urušila montažna konstrukcija pored bine.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 19.05.2018.

19:50

Urušio se deo bine, ima povređenih, jedna osoba uhapšena
screenshot/RTS

Posle ukazane pomoći, povređeni su zbrinuti u zrenjaninskoj bolnici. RTS navodi da su povređene tri osobe.

Kako je javio portal ilovezrenjanin.com, konstrukcija na kojoj je bio veliki natpis festivala iznenada se srušila, a povrede su zadobile novinarka i voditeljka programa.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su uhapsili i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, odredili meru zadržavanja D.Š. (50) iz Sremske Kamenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, saopštila je Policijska uprava u Zrenjaninu.

Konstrukciju je postavljala firma čiji je vlasnik D.Š, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Kako su naveli mediji naveo da je prvu pomoć povređenima pružila doktorka beogradske Hitne pomoći Nada Macura, koja je bila gost festivala.

Teže je povređena novinarka i voditeljka programa Branka Jajić, a u nezgodi je lakše povređena žena koja je bila u organizaciji tog etno festivala pod nazivom "Banatska priča“.

Portal navodi da se u trenutku nezgode na bini nalazilo još ljudi, među kojima i deca koja su prošla nepovređeno jer su brzo skočila sa bine.

Na lice mesta je nakon nezgode došla i policija koja vrši uviđaj.

Tokom manifestacije koja je počela jutros, na bini su se nekoliko sati smenjivali KUD-ovi koji su izvodili kulturno-umetnički program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: