"Selidba Ambasade SAD u Jerusalim provokacija"

Premijer Libanai Saad Hariri nazvao je odluku SAD da svoju ambasadu presele iz Tel Aviva u Jerusalim "provokacijom".

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.05.2018.

21:19

On je dodao da ta provokacija zatvara vrata za bilo kakve pokušaje da se postigne mir između Izraela i Palestinaca.

Hariri je u nizu "tvitova" u ponedeljak rekao da žali zbog "te odluke koja je zapalila gnev miliona Arapa, Muslimana i hrišćana".

On je rekao da Liban osuđuje tu "provokativnu" odluku koja produbljava sukob i dopušta "Izraelcima da proliju još krvi nedužnih Palestinaca i zaoštri ekstremizam koji ugrožava svetsku zajednicu".

Selidba ambasade je obavljena na dan kojim Izraela obeležava svoj nastanak pre 70 godina, ali taj dan Arapi nazivaju "nakba" - katastrofa, zbog proterivanja stotina hiljada Palestinaca s teritorije sadašnjeg Izraela.

Liban je bio jedna od arapskih zemalja koja je primala mnoge palestinske izbeglice, od kojih je tamo sada više od 170.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: