"Moguće i sankcije Srbiji zbog Šešelja"

Poslanički mandat lideru radikala i osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju biće oduzet jedino u slučaju pritiska SAD i EU.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.05.2018.

17:01

EPA/KOCA SULEJMANOVIC

U slučaju da vlast to ne učini, nije isključeno ni uvođenje sankcija, ocenili su sagovornici Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE).

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Čedomir Čupić ocenio je da će vlast u Srbiji gledati da se što manje zamera Šešelju, ali će biti primorana da nešto preduzme ako je Evropska unija i SAD "žestoko pritisnu".

On nije odbacio ni mogućnost uvođenja sankcija Srbiji.

"Uvedu sankcije jednoj od najvećih zemalja sveta - Rusiji, a kamoli Srbiji. Oni to mogu da preduzmu ako hoće da Srbija u svom unutrašnjem životu bude ono što su oni u njihovim unutrašnjim životima", kazao je Čupić.

Sociolog Dario Hajrić takođe smatra da Šešelju mandat neće biti oduzet bez pritiska spolja.

"Bude li pritiska, oduzimanje poslaničkog mandata će prvo biti temeljno obesmišljeno i predstavljeno kao nasilje nad državnim suverenitetom, a Šešelju će to biti kompenzovano dodatnim prostorom u televizijskim studijima", rekao je Hajrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: