Dubai: Goreo toranj, gust dim i peščana oluja VIDEO

Vatrogasci su ugasili požar koji je danas izbio u visokom tornju u Dubaiju, nakon što je peščana oluja zahvatila Ujedinjene Arapske Emirate.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 13.05.2018.

11:09

Dubai: Goreo toranj, gust dim i peščana oluja VIDEO
Screenshot

Požar je ugašen i u njemu niko nije povredjen, navodi agencija Asošiejted pres.

Vatra je jutros zahvatila toranj Zen. Iznad tog dela grada uzdizao se gust oblak dima, stanovnici su evakuisani, a policija je zatvorila okolne puteve.

Vatrogasci su stigli šest minuta po prvom pozivu i ugasili su požar za 45 minuta, rekao je direktor Civilne odbrane Dubaija.

Grad Dubai koji je ispunjen neboderima pretrpeo je do sada veliki broj požara tokom izgradnje tih nebodera.

Prošle godine taj grad je uveo nove odredbe koje se tiču bezbednosti u slučaju požara kojima je propisano da neboderi budu građeni od materijala koji je mnogo otporniji na vatru.

Vlasti su prethodno priznale da se najmanje 30.000 zgrada širom UAE sastoje od materijala koji ubrzavaju širenje požara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: