Tramp: Hvala, veoma pametan i pohvalan potez

Američki predsednik Donald Tramp pozdravio je odluku Severne Koreje da uništi poligon za nuklearno testiranje i okarakterisao je to kao pametan potez.

Izvor: B92

Nedelja, 13.05.2018.

09:49

Tramp: Hvala, veoma pametan i pohvalan potez
Foto: Tanjug/AP

"Severna Koreja je objavila da će ugasiti i uništiti poligon za nuklearno testiranje ovog meseca, uoči velikog samita (između Trampa o severnokorejskog lidera Kim Džong Una) 12. juna. Hvala vam, veoma pametan i pohvalan potez", poručio je juče na Tviteru američki predsednik.

Kako je AP prethodno izvestio, Severna Koreja saopštila je juče da će krajem ovog meseca održati ceremoniju gašenja i uništenja poligona za nuklearno testiranje, a zavisno od vremenskih uslova, uništenje poligona biće sprovedeno između 23. i 25. maja, u cilju održavanja obećanja da će Sever prestati sa nuklearnim testovima.

Kako je agencija navela, planirano je da taj događaj bude simboličan i dramatičan, kako bi bio postavljen temelj za sastanak Kima i Trampa, koji je zakazan za 12. jun u Singapuru.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje saopštilo je da će svi tuneli na poligonu za nuklearno testiranje biti uništeni eksplozivima, a da će biti uklonjeni svi posmatrački i istraživački objekti, kao i kopnene jedinice.

Severna Koreja planira da pošalje pozivnice novinarima iz SAD, Južne Koreje, Kine, Rusije i Britanije, kako bi mogli da prisustvuju čitavom procesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: