"Blajburg je slika Evrope kakvu Hrvatska želi"

Hrvatska država je još jednom izabrala na kojoj je strani, izjavio je ministar Aleksandar Vulin povodom učešća hrvatskih zvaničnika na komemoraciji u Blajburgu.

Izvor: B92

Subota, 12.05.2018.

21:30

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

"Između Jasenovačkih žrtava i blajburških dželata izabrali su da poštovanje iskažu dželatima. Blajburg je slika Evrope kakvu Hrvatska želi", naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

Hrvatski desničari, uz ustaške simbole, tradicionalno u Blajburgu održavaju komemoraciju za pripadnike hrvatskih kvislinških formacija ubijene na kraju Drugog svetskog rata.

Ovogodišnja komemoracija se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, uz prisustvo političara iz Hrvatske.

Prisutni su bili predsednik Sabora Gordan Jandroković, član Predsedništva BiH Dragan Čović, hrvatski ministar državne imovine Goran Marić, koji je izaslanik predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, kao i ministar veterana Tomo Medved u ime premijera Andreja Plenkovića.

Komemoraciji su prisustvovali i potpredsednik Sabora Milijan Brkić, predsednik saborskog Odbora za ratne veterane Josip Đakić, poslanici Ante Babić, Ivan Šipić, Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović i sekretar Sabora Davor Orlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: