Vesić: Beograd će biti grad sa puno fontana i vode

Nove 54 fontane neće biti muzičke kao ona na Slaviji, ali će svaka ulepšati deo grada u kojem se nalazi, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Izvor: B92

Subota, 12.05.2018.

14:55

Vesić: Beograd će biti grad sa puno fontana i vode
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Osim toga, Vesić je istakao da će i večeras, pred finale Evrovizije, na fontani na Slaviji biti puštena pesma Sanje Ilića i Balkanike "Nova Deca".

Državna agencija Tanjug takođe prenosi da je Vesić pozvao građane koji ne žive u Srbiji ili su trenutno u inostranstvu, da glasaju večeras za predstavnika Srbije na Evroviziji.

Vesić je na televiziji Pink rekao i da je fontana na Slaviji “najmodernija fontana u ovom delu Evrope” i istakao da je grad ponosan na tu fontanu.

"Ovih novih 54 fontane neće biti muzičke, ali će svaka fontana i voda na neki način ulepšati deo grada u kojem se nalazi i ja verujem da će grad postati u narednih nekoliko godina grad sa puno fontana i vode, što će ulepšati grad i za naše ljude, ali i za one koji dolaze u Beograd kao gosti", kazao je Vesić.

Govoreći o predstojećoj slavi Beograda Spasovdanu, koji će biti proslavljen u četvrtak, gradski menadžer je kazao da je Spasovdan jedan od najznačajnijih hrišćanskih praznika.

"Mi ga slavimo u znak sećanja na 1403. godinu kada je despot Stefan Lazarević proglasio Beograd glavnim gradom Srbije i na taj način dajemo doprinos čuvanju naše istorije i tradicije", kazao je Vesić.

Najavio je da će prvo biti održana Liturgija u crkvi, nakon čega od 11.00 časova kreće Spasovdanska litija i pozvao sve Beograđane da se priključe u obeležavanju slave grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: