O iranskom sporazumu "na liniji" Putin i Merkelova

Ruski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel u telefonskom razgovoru naglasili važnost očuvanja iranskog nuklearnog sporazuma.

Izvor: B92

Petak, 11.05.2018.

12:07

O iranskom sporazumu
Ilustracija: Getty Images

"Razgovarali su o situaciji vezanoj za Zajednički sveobuhvatni akcioni plan nakon jednostranog povlačenja SAD iz njega i istakli ključnu važnost očuvanja tog plana iz perspektive medjunarodne i regionane bezbednosti", navela je pres služba Kremlja i dodala da je poziv inicirala nemačka strana, prenosi Tass.

Rojters podseća da je američki predsednik Donald Tramp u utorak objavio da sporazum postignut 2015, kojim su Iranu ukinute sankcije da bi zauzvrat ograničio nuklearni program, nije učinio dovoljno na uklanjanju pretnje koju Iran predstavlja po SAD i saveznike na Bliskom istoku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: