Uhvaćena petorica najtraženijih lidera ID

Iračke vlasti uhvatile su pet komandanata ID nakon što su ih iračke obaveštajne službe namamile da pređu granicu iz susedne Sirije, javila je iračka televizija.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

00:50

Uhvaćena petorica najtraženijih lidera ID
Ilustracija: GettyImages

Reč je o pet komandanata koji su među "najtraženijim liderima" ove ekstremističke organizacije, navodi iračka televizija.

Oni su identifikovani kao Sadam al-Džamel, Mohamed al-Kadir, Ismail el-Eitavi, Omar al-Karbuli i Esam al-Zavbai, a svi su prikazani u žutim zarobljeničkim uniformama, prenosi Rojters.

Irački premijer Hajder al-Abadi izjavio je prošlog meseca da će "preduzeti sve potrebne mere" protiv ekstremista baziranih u Siriji.

Iračke snage izvele su više vazdušnih udara od prošle godine protiv položaja ID na sirijskoj teritoriji.

Abadi je prošlog decembra proglasio konačnu pobedu nad ID, koja je 2014. godine u rukama držala trećinu iračke teritorije, ali ekstremisti ove grupe i dalje predstavljaju pretnju duž granice sa Sirijom i nastavljaju da izvode napade iz zasede i bombaške napade širom Iraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: