Počelo je i to odmah burno – polemika Vesića i Đilasa

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda počela je već u prvim minutima u oštrom tonu, polemikom između Dragana Đilasa i Gorana Vesića.

Izvor: Beta

Sreda, 09.05.2018.

10:39

Počelo je i to odmah burno – polemika Vesića i Đilasa
Tanjug, Rade Preliæ

Polemika je nastala nakon što je Vesić najavio formiranje anketnog odbora koji će analizirati kako se obogatio bivši gradonačelnik.

Đilas je tražio da se proširi dnevni red sednice i da se formira komisija koja će utvrditi kako su raspodeljena sredstva koje je država svojevremeno prebacila Centru za socijalni rad.

"Da se vidi procedura, da se vidi kad su zahtevi podneti, ko i kako ih je odradio, kako su sredstva dodeljena, ko su ljudi koji su dobili, da li je grad i kada rekao da nema sredstava, kako i zašto nema sredstava", kazao je Đilas na početku sednice gradske skupštine tokom utvrđivanja dnevnog reda, prenela je agencija Beta.
Tanjug, Rade Preliæ
Vesić mu je odgovorio da je danas konstitutivna sednica na kojoj se potvrđuju odbornički mandati i bira predsednik Skupštine grada i ocenio da Đilas pokušava da zlupotrebi tu sednicu.

"Đilas je pokušao da zloupotrebi zasedanje i da Skupština ne raspravlja o tome sta je on radio kao gradonačelnik. On je podelio 728 miliona dinara između 2008. i 2013. godine i ako skupština o nečemu treba da raspravlja, onda treba da raspravlja o tome kako se on on obogatio dok je bio gradonačelnik", rekao je Vesić.

Vesić je tim povodom najavio formiranje anketnih odbora. Ocenio je i da je Đilas svojim nastupom danas pokušao da prekraja volju građana i da spreči većinu da konstituiše gradski parlament.

Kako kaže, Đilas ne želi da se priča o dugu od milijardu dinara, želi da zameni teze i da se ne priča "kako se kralo dok je on bio na vlasti". "Đilas nije bio prisutan 42 sednice. Danas mu je legla uplata od 632.000 dinara za nerad", rekao je Vesić.

Skupština grada je izabrala verifikacioni odbor za potvrđivanje mandata odbornicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: