Bizaran protest u Beogradu – "protiv Đilasove samovolje"

Dok u Skupšinu grada pristižu odbornici SNS i opozicije, uključujući Dragana Đilasa, na platou ispred je "protest protiv fašizma i bivšeg gradonačelnika".

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.05.2018.

10:18

Bizaran protest u Beogradu –
Ilustracija: Thinkstock

Kako navodi državna agencija Tanjug, taj protest se održava u organizaciji, kako se može čuti od učesnika, Nezavisnog studentskog pokreta.

Okupljeni, uglavnom mlađi ljudi, kažu da na Dan pobede protestuju protiv fašizma, ali i protiv Dragana Đilasa, a nose transparente s natpisima "Protv fašizma i fašiste Đilasa", "Uništio BG, uništio DS, šta je sledeće?", "Zini da ti kažem by Đitler"...

Jedna od učesnica, Suzana Markov, rekla je da je došla da podrži Nezavisni studentski pokret i da mirno sa kolegama protestuje protiv fašizma, diktature i "samovolje jednog čoveka, kao što je Đilas".

"Kao što znamo, obogatio se dok je bio na vlasti i Beograd zadužio za skoro milijardu evra. Okupili smo se povodom Dana pobede protiv fašizma, ali želimo i da apelujemo na vlast da se ne ponovi ono što je bilo u vreme Dragana Đilasa", rekla je ona Tanjugu.

Đilas je, kaže, uništio svoju stranku, a "sada se opet udružuju protiv vlasti".

Na pitanje da li ih podržava neka politička stranka, Suzana Markov je rekla da nije član nijedne stranke i da nije politički opredeljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: