Lečić: Ako pobedim odmah pružam ruku Đilasu

Glumac i potpredsednik DS u ostavci Branislav Lečić kaže da bi jedan od prvih poteza, ukoliko bi postao predsednik DS, bila pružanje ruke Draganu Đilasu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.05.2018.

08:37

Lečić: Ako pobedim odmah pružam ruku Đilasu
Screenshot

Lečić je u intervjuu za "Blic" rekao da bi on konsolidovao stranku i mobilizovao sve njene kvalitete i ljude, dok strategiju opozicionog nastupa vidi kao objedinjavanje opozicije.

"U tom smislu odmah pružam ruku Đilasu jer i on i Janković i Jeremić predstavljaju onu vrstu opozicije, koja je po stavovima i načelima bliska Demokratskoj stranci i to savezništvo je, uz jedan pametan dogovor, neophodno", rekao je u intervjuu za današnji "Blic" Lečić, koji je u ponedeljak predao izjavu o kandidaturi za predsednika te stranke.

Prema njegovim rečima, Đilasov savez ne može da opstane bez DS i da bez nje neće ispoljiti svoju punu snagu i obrnuto. Na pitanje kako prevazići surevnjivost, koja se javlja zbog pitanja "ko je kod koga došao", Lečić kaže "jednostavnim dogovorom medju svima nama". "Ako bih sutra postao predsednik stranke, odmah bih napravio razgovor sa Đilasom i mi bismo se i te kako dobro razumeli", rekao je Lečić.

Uveren je, kaže, da bi s Đilasom našao zajednički jezik i napravio takav dogovor da se tu ne bi postavljalo pitanje ko je kod koga došao. "Onoliko koliko je njemu i savezu koji je okupio potrebna DS, toliko su i oni potrebni nama. Ne vidim uopšte mogućnost da DS, s obzirom na loše izborne rezultate, može da se ponaša samostalno i nadmeno. Naša snaga i mogućnost obnove upravo je u objedinjavanju opozicije", rekao je Lečić i poručio da ako DS ne napravi jasan savez sa ostatkom opozicije, biće laka meta za režim.

Lečić je dodao da je njegov cilj da ponovo uspostavi stabilnu Demokratsku stranku kao instituciju koja će da traje na način da prikljuplja najkvalitetnije ljude, bez obzira da li su ovde ili van Srbije.

Ukoliko bi neko drugi bio izabran za lidera DS, Lečić kaže da bi ga podržao. "Apsolutno. Ako izgubim na izorima, neću napustiti stranku jer imam jasnu svest o tome da sam tu da pomognem stranci, a ne da se preko nje okoristim na bilo koji način. Podržaću ono što bude volja delegata i pomoći ću", poručio je Lečić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: