Blic: Veselji motri na Preševo, Bujanovac i Medveđu

Kosovske vlasti, na čelu s predsednikom skupštine Kadrijem Veseljijem, sve vreme održavaju kontakte s političkim predstavnicima Albanaca na jugu Srbije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 07.05.2018.

23:08

Blic: Veselji motri na Preševo, Bujanovac i Medveđu

To piše list "Blic" i dodaje da Veselji na taj način kontroliše situaciju i sprema se za eventualnu akciju u cilju preuzimanja kontrole u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, ako se i kada za to stvore uslovi.

"Veselji tokom svoje karijere na čelu tajne nelegalne bezbednosne službe ŠIK pokušava da stvori nukleus organizacije i da obuči kadar neke buduće albanske obaveštajne službe, koja će u pogodnom momentu biti legalizovana i infiltrirana u velikom talasu na prostor Srbije, koji se graniči sa Kosovom i Metohijom, a koji je naseljen Albancima, radi organizovanja diverzantsko-terorističkih akcija, ali zbog organizovanja oružane pobune", navodi "Blic" pozivajući se na neimenovani izvor iz bezbednosnih struktura.

Kao jedno od uporišta nelegalne službe ŠIK na jugu Srbije, list navodi da se pominje opštinski Odbor za zaštitu ljudskih prava u Bujanovcu, na čijem je čelu Šaip Kamberi "koji je u kontaktu sa Djumšitom Osmanijem, rukovodiocem odeljenja ŠIK u Gnjilanu".

"Clanovi Odbora su angažovani na prikupljanju podataka o bezbednosnim strukturama i političko-bezbednosnim prilikama na jugu Srbije i šire", navodi sagovornik Blica.

Izvor lista dodaje da je Veselji u septembru 2016. godine u Prištini imao odvojene susrete sa predstavnicima Albanaca iz Bujanovca i liderima Albanaca iz Preševa.

Veselji je dao direktne instrukcije liderima Albanaca na jugu Srbije da se ujedine.

"I danas, u svakom trenutku, Veselji prati pažljivo sve što se na jugu Srbije dešava, spreman je da reaguje, a znamo svi šta to znaci", navodi izvor "Blica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: