Stop za DS i LSV kod Rume, policija ih ne pušta u Hrtkovce

Nekoliko poslanika Demokratske stranke koji su pošli u Hrtkovce policija je zaustavila na naplatnoj rampi kod Rume. Zaustavljen je i predsednik LSV Nenad Čanak.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 06.05.2018.

12:21

Stop za DS i LSV kod Rume, policija ih ne pušta u Hrtkovce
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Poslanik DS-a Balša Božović rekao je agenciji Beta da im nije dozvoljen prolaz, jer je policija dobila naredbu da poslanike te stranke ne puštaju.

Božović je rekao da su mu policajci objasnili da su imali odobrenje samo da propuste lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja. Sa Božovićem su na naplatnoj rampi kod Rume zaustavljeni i poslanici Aleksandra Jekov i Tomislav Žigmanov.

Kkao javlja reporter Prve televizije, i Čanak je ostao kod Rume.

On je izjavio da funkcioneri te stranke nisu stigli danas do Hrtkovaca, jer ih je policija zaustavila na putu nakon što su izašli iz Rume.

On je za agenciju Beta rekao da su naišli na preprečena vozila policije i da im je tu rečeno da je zabranjeno svako okupljanje u Hrtkovcima i da ne mogu dalje.

Čanak je rekao da je na tom mestu bilo prisutno stotinak policajaca i da je zaustavljeno svako vozilo koje je ulazilo u blokiran deo.

"To bi bila standardna policijska procedura da su to uspeli i sa Šešeljem (Vojislav). To bi onda značilo da rade svoj posao", rekao je Čanak.

Lider LSV-a je kazao i da će ostati na tom mestu, jer ne mogu da ostave kolege iz Liberalno demokratske partije, čiji je aktivista napadnut u mestu Jarak, nedaleko od Hrtkovaca.

Do Hrtkovaca zbog policijske blokade danas nisu došli ni predstavnici drugih političkih partija, a fukcioneri Srpske radikalne stranke predvođeni Vojislavom Šešeljem došli su do mesta Jarak.

U Jarku je došlo do incidenta u kojem je povređen aktivista Liberalno demokratske partije, nakon što su razvili transparent "Šešelj ratni zločinac".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: