"Za dom spremni, Zig hajl, Šešelj – to je ista sramota"

Predsednik LSV Nenad Čanak je rekao da je bi bila sramota kada bi se lider SRS Vojislav Šešelj pojavio u Hrtkovcima.

Izvor: B92

Petak, 04.05.2018.

12:54

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je istakao da je jednako sramota za Hrvatsku da se ustaški pozdrav "Za dom spremni" dozvoli u Jasenovcu, ili kada bi se u ime neke demokratije u Aušvicu pojavila tabla "Zig hajl".

"Hrtkovci su simbol i sinonim za etničko čišćenje", rekao je Čanak i ponovio da će članovi LSV u nedelju, 6. maja, ako Šešelj bude u Hrtkovcima biti tamo jer, kaže, neće pristati da se "osuđeni ratni zločinac vrati na mesto zločina".

"Nemamo nameru da pravimo nemir i da uznemiravamo ljude, već ćemo otići do Hrtkovca i čekati. Ako Šešelj uđe, ulazimo i mi", naglasio je lider LSV za TV Pink i dodao da ako zabrana MUP-a za okupljanje u Hrtkovcima važi za LSV, treba da važi i za Šešelja.

Čanak kaže da su u više od 20 mesta u Vojvodini "Šešeljevi zločinci i država Slobodana Miloševića sa lažnom ličnom kartom" proterivali ljude bombama, deci stavljali pištolje na čela, sekli drveće kako bi zabranili ulazak u crkve...

"I danas se to zaboravlja", tvrdi Čanak i dodaje da "Šešelj nije osuđen zbog parkiranja na zelenoj površini, nego zbog zločina protiv čovečnosti".

Lider LSV tvrdi i da Šešelj više nije narodni poslanik, jer mu je mandat, kako navodi, po Zakonu o izboru narodnih poslanika automatski prestao onog trenutka kada ga je Haški tribunal osudio na deset godina.

"Administrativni odbor konstatuje da bi mogao neko drugi da preuzme taj mandat, međutim, taj deo oko preuzimanja mandata se nije desio, ali to ne znači da je on poslanik, a zašto to nije sprovedeno, to je već druga tema", kaže Čanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: