Predsednik reagovao: Soros je kriv? To je smešno

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen oštro je kritikovao šefa poslaničkog kluba FPO Johana Gudenusa zbog izjava o Džordžu Sorosu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.04.2018.

09:18

Predsednik reagovao: Soros je kriv? To je smešno
Foto: GettyImages

Van der Belen je rekao da je "smešna" tvrdnja Gudenusa da "postoje verodostojne glasine da iza migrantskog talasa stoji Soros".

Predsednik Austrije je, u izjavi bečkom nedeljniku "Profil", upitao šta su to "verodostojne izjave".

Kazao je da to treba pitati i kancelara Sebastijana Kurca, koji je govorio o "dozvoljenoj sadržajnoj kritici".

"Interesovalo bi me šta su verodostojne glasine", rekao je Van der Belen dodajući da je kritika upućena Sorosu potpuno promašena.

Soros je, prema njegovim rečima, filantrop koji milione ulaže u univerzitete i nevladine organizacije koje podstiču demokratiju.

S tim u vezi je potvrdio da je, za vreme pregovora o formiranju nove austrijske vlade, rekao, u razgovoru sa ambasadorima, da neće prihvatiti zakletvu dva političara iz redova FPO.

"Rekao sam da Harald Vilimski (poslanik FPO u Evropskom parlamenti) ne dolazi u obzir kao ministar inostranih poslova jer je deo frakcije protiv EU u Evropskom parlamentu. Takođe sam rekao da Gudenus, zbog svojih izjava, da će, kada slobodarci dobiju mesto ministra unutrašnjih poslova 'izvaditi pendrek iz džaka', nije dolazio u obzir kao ministar policije", objasnio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: