"Nismo ga mi ubili. Pitajte Džejmsa Bonda"

Ministar obrane Izraela Avigdor Liberman porekao je da Izrael stoji iza prošlonedeljnog ubistva u Maleziji palestinskog inženjera povezanog s Hamasom.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2018.

19:28

Foto: Thinkstock

"Nismo ga mi ubili. Pitajte Džejmsa Bonda... možda ga je ubio Džejms Bond, kao u filmovima", rekao je Liberman za saudijski novinski sajt "Ilaf".

Palestinca Fadija al-Bača, elektro-inženjera, predavača na univerzitetu u Kuala Lumpuru, ubila su dva čoveka na motociklu dok je išao u džamiju.

Islamski ekstremistički Hamas koji vlada pojasom Gaze optužio je Izrael za njegovu smrt.

Hiljade ljudi predvođenih glavnim vođom Hamasa Ismailom Hanijeom prisustvovalo je danas u pojasu Gaze sahrani palestinskog inženjera Fadi al-Bača ubijenog u Maleziji prošle nedelje.

Hanije je predvodio molitve u džamiji u Džabaliji, gde je Al-Bač odrastao.On je optužio Izrael za ubistvo, zapretivši osvetom.

"Ruka koja je ubila naučnika će biti odsečena", najavio je Hanije i zahvalio se Maleziji i Egiptu što su dopustili da se telo prebaci Gazu "suprotno volji" ministra odbrane Izraela Avigdora Libermana, kako je rekao.

Liberman je izjavio da telo ne bi trebalo predati dok Hamas ne oslobodi Izraelce za koje se veruje da ih drži u Gazi kao i posmrtne ostatke dva izraelska vojnika.

Ožalošćeni su nekoliko puta prekidali Hanijeov govor aplazuom i uzvicima : "Bog je velik".

Njujork tajms je danas objavio da su palestinskog inženjera ubili agenti izraelskog Mosada.

U izveštaju se navodi da je Al- Bač, predavač na malezijskom univerzitetu i imam u lokalnoj džamiji, bio umešan o sklapanje sporazuma o isporuci severnokorejskog oružja Palestincima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: