"Đurić je šovinista i neprijatelj Kosova"

Stručnjak za bezbednost Fadilj Kajtazi smatra da je akcija kosovske policije na hapšenju šefa Kancelarije za KiM, Marka Đurća u K. Mitrovici, bila prikladna.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.04.2018.

23:47

Foto: EPA / Petrit Prenaj

Kako je naveo, akcija je prikladna jer se radi o čoveku kojeg je nazvao "neprijateljem Kosova".

Ako je istraga inicirana od strane politike, onda se na našem Kosovu dešavaju paradoksi, jer imamo političku klasu u kojoj dominiraju izopačeni ljudi. Ako je kosovski inspektorat pokrenuo ovaj slučaj pod redovnom procedurom, onda tu nema ništa loše", rekao je Kajtazi za prištinsku Bota sot.

Smatra da je intervencia hapšenja Đurića bila uredna i u skladu sa kosovskim zakonima, koji, kako je rekao, "regulišu pitanje prelaska državne granice".

"Đurić je loš čovek, on je šovinista kao i njegov šef Vučić i srpska politička garnitura. Oni zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom stalno otvoreno šire mržnju ka nesrpskim narodima Balkana”, tvrdi Kajtazi.

Kajtazi je u svom izlivu mržnje otišao korak dalje i sve zajedno okarakterisao kao deo, kako je rekao, "monstruoznih zločina na ovim prostorima".

"Cilj Đurićevog dolaska na Kosovo na ilegalan način je bio promocija njegovog šovinizma ka Albancima i ponižavanje države Kosovo. Intervencija protiv njega je bila ekvivalentna ovome, stoga svako kažnjavanje Policije Kosova u ovom slučaju je nepravedno, i čini moralnu štetu. DJurić je neprijatelj Kosova i Albanaca, stoga mere protiv jednog neprijatelja su bile ekvivalentne”, naveo je Kajtazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: