Rada Trajković pisala Ditmanu; SL: Napad na Vučića

Predsednica Evropskog pokreta Srba KiM i nekadašnja poslanica u kosovskom parlamentu Rada Trajković uputila je otvoreno pismo ambasadoru Nemačke Akselu Ditmanu.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 26.04.2018.

07:38

Rada Trajković pisala Ditmanu; SL: Napad na Vučića

Ona je uputila pismo kako bi ga upozorila na drastično pomračenje političke atmosfere u Srbiji i "jasan trend neprimerenih, histeričnih i nasilnih reakcija predstavnika vlasti na svako različito političko mišljenje".

U pismu koje prenosi portal Kossev (www.kossev.info) ona je navela da se Ditmanu obraća kao saborcu, koga dugo poznaje iz vremena dok je radio u Unmiku, a u pismu je izrazila strahovanje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "pogrešno protumačio poruke dobijene od nemačke kancelarke Angele Merkel i da je njene reči ohrabrenja za evropski put Srbije razumeo kao odobravanje za sebe i svoju autokratsku vladavinu lično".

"Gospodin Vučić izgleda duboko veruje i nas sve uporno ubeđuje da ga je Nemačka postavila za nevidljivog namesnika čiji autoritet niko i ničim ne sme izazvati", navela je Rada Trajković i dodala da od Ditmana očekuje reakciju kako se autoritet Nemačke u Srbiji ne bi zloupotrebljavao u lokalne političke svrhe.

Ona je dodala da samo traži pravo na slobodu da svako iskaže svoje mišljenje a da mu lična egzistencija i egzistencija porodica ne budu ugrožene.

"Tražim pravo da u Srbiji svačija deca mogu da neometano rastu pored svojih roditelja, pa čak i ako su - zamislite - ti roditelji opozicionari ili u manjini u odnosu na one na vlasti. Tražim i pravo da ta ista deca, imala ona deset ili pedeset godina, mogu da napreduju i da im se ne ugrožava životni put i karijera bez obzira na političke stavove njihovih roditelja", navela je Rada Trajković.

Ona je dodala da od Nemačke očekuje i da pomogne u otkrivanju ubica Olivera Ivanovića i njihovom privođenju pravdi.

Srpska lista je oštro kritikovala Radu Trajković, zbog, kako navode, njenog najnovijeg napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U saopštenju Srpske liste dostavljenom medijima se navodi da Trajkovićeva voli da politiku doživljava kao estradu i rijaliti-šou, misleći valjda da se nedostatak ličnog kredibiliteta i poštenja može nadomestiti prenemaganjem i političkim egzibicionizmom.

U odgovoru na njeno otvoreno pismo nemačkom ambasadoru u Beogradu, Akselu Ditmanu, Srpska lista ukazuje da je Trajkovićeva iz, kako navode, samoljublja napravila dve osnovne greške.

Pomislila je, kažu, da ozbiljne države kakva je Nemačka mogu imati simpatije za njenu predstavu, a druga greška je to što ne shvata da nikoga ne zanima to što ona ima da poruči na ovakav način.

"Uzrok najnovijeg napada samoproklamovane političarke Rade Trajković na predsednika Srbije Aleksandra Vučića jeste u upravo u činjenici da niko ne mari za njene sve primitivnije napade, za koje blagonaklonu publiku ima samo u pojedincima koji dele njene frustracije", navode.

Osim što, kako ističu, mrzi i predsednika Srbije i demokratiju, zahvaljujući kojoj se on i našao na toj funkciji, Rada Trajković govori o “histeričnim” napadima vlasti na nju i njen lik i delo, a zapravo je ona ta koja ispoljava jedinu histeriju u tom razgovoru sa samom sobom.

"Priča o liku i delu Rade Trajković jeste tužna priča o korupciji, pokvarenosti, srebroljublju, a glavnu ulogu u tom komadu imaju jedan stan u centru Beograda i automobil kupljeni novcem koji je država Srbija namenila ugroženim Srbima sa Kosova i Metohije", poručuju iz Srpske liste.

Napominju, međutim, da Trajkovćevoj, kako kažu, može odati i jedno priznanje zbog političke doslednosti, jer ova osoba, koja tako primitivno napada predsednika, Srbije jeste ista ona osoba koja se zajedno sa Bernarom Kušnerom cerekala pred kamerama kada su novinari postavili pitanje o "žutoj kući'".

"Gospođa Trajković može mrzeti i demokratiju i svoje sunarodnike zbog toga što joj takve stvari ne zaboravljaju, međutim koprcanje u živom blatu laži i bezobrazluka neće joj pomoći da iz njega izađe", stoji u saopštenju Srpske liste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: