Večernji: Hrvatska će povući ambasadora iz Beograda?

Večernji list navodi da se Hrvatska, pre proglašenja srpskog ministra vojnog Aleksandra Vulina nepoželjnom osobom, konsultovala sa saveznicima.

Izvor: B92, Veèernji list

Četvrtak, 26.04.2018.

12:11

Večernji: Hrvatska će povući ambasadora iz Beograda?

Kako se navodi, zvanični Zagreb će, ukoliko iz Srbije bude stigla recipročna mera, “posegnuti za novim diplomatskim korakom“.

“Jedini koji Zagrebu preostaje, u slučaju da Vlada Srbije proglasi nepoželjnim nekoga od hrvatskih ministara, kako se u Beogradu već spekuliše, biće momentalno povlačenje ambasadora Hrvatske Gordana Bakote iz Beograda na konsultacije“, navodi se.

Kako se dodaje, to de fakto znači i zamrzavanje političkih odnosa, ali ono ne bi značilo prekidanje ekonomskih i trgovinskih odnosa.

“Premda mediji spekulišu kako će Beograd uzvratiti proglašavanjem nepoželjnima ministra Damira Krstičevića ili Toma Medveda, ili obojice, Zagreb ne vidi nikakvu mogućnost za upoređivanje prvokativnog rečnika i izjava Vulina sa izjavama bilo kog od hrvatskih ministara o Srbiji“, ističe se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: