Rutović i Mumin optuženi za ranjavanje Rankovića

Više javno tužilaštvo optužilo je Željka Rutovića i Neđeljka Mumina za ranjavanje vlasnika Hepi TV Predraga Rankovića, u hotelu Prag 22. marta prošle godine.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.04.2018.

10:32

Rutović i Mumin optuženi za ranjavanje Rankovića

Rutoviću i Muminu se optužnicom na teret stavljaju krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Protiv njih je istraga sprovedena zbog pokušaja ubistva u saizvršilaštvu, ali je nakon istrage optužnica podignuta za lakša krivična dela.

Rutović je u bekstvu od incidenta i za njim je raspisana međunarodna poternica po naredbi Višeg suda u Beogradu od 4. aprila prošle godine.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da se Rutoviću sudi u odsustvu.

Muminu je pritvor odlukom Višeg suda produžen zbog opasnosti od bekstva i opasnosti da će za kratko vreme ponoviti krivično delo, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Ona je dodala da je optužnica podignuta 29. marta i da je dostavljena braniocima koji su na nju izjavili odgovore.

U ovoj fazi Viši sud treba da odluči o potvrđivanju optužnice.

Prilikom incidenta u hotelu Park Ranković je upucan u obe noge.

On je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavi fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: