"Vozač tražio od policajaca da ga ubiju, moguće terorizam"

Istražitelji koji se bave napadom kombijem u Torontu, u kojem je u ponedeljak ubijeno devet ljudi, razmatraju terorizam kao verovatni motiv napadača.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.04.2018.

08:33

Tanjug/Aaron Vincent Elkaim/The Canadian Press via AP

To javlja Rojters pozivajući se na neimenovani izvor iz bezbednosnih službi SAD.

Izvor agencije navodi da ne postoji razlog za verovanje da je bio slučajan incident s uletanjem iznajmljenog kombija firme "Rajder" u masu pešaka.

Prema snimcima koji su se pojavili u kanadskim medijima, vozač kombija je prilikom hapšenja tvrdio da ima pištolj i tražio od policajaca da ga ubiju.

Najmanje devet osoba je poginulo, dok je 16 povređeno kada je kombi prešao na trotoar i uleteo među pešake u severnom predgrađu Toronta, javio je AP pozivajući se na zamenika šefa policije u Torontu Pitera Juena.

Kanadska policija pronašla je i uhapsila vozača, ali Juen nije mogao da kaže šta bi mogao da bude uzrok ili motiv incidenta.

Neimenovani očevidac je prethodno za Rojters rekao da je video najmanje dva tela na mestu incidenta.

Navodi se i da je lokalna bolnica "Sanibruk" putem Tvitera saopštila da je primila najmanje sedam povređenih.

Rojters navodi da se i dalje ne zna da li je uletanje u ljude izvedeno namerno ili se radilo o nesmotrenosti vozača.

AP je preneo izjavu jednog od policajaca sa mesta incidenta, koji se desio u popodnevnim satima po lokalnom vremenu, da se još ne zna zašto je kombi udario pešake.

List iz Toronta "Gloub end mejl" preneo je da je vozač vozilom nakon uletanja u ljude pobegao sa mesta incidenta i da za sada nije poznat stepen ozleda povređenih.

Policija je objavila da je beli kombi udario pešake raskrsnici ulice Jongi i Avenije Finč, a na televizijskim snimcima prikazano je ukazivanje pomoći povređenima koji leže na trotoaru.

Policija je zatvorila tu raskrsnicu, a obustavljena je i metro linija koja prolazi kroz to područje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: