PR: Ne žele da Tači vodi dijalog s BB, "ispadanje iz lige"

Nijedna od kosovskih političkih partija ne želi da Hašim Tači vodi razgovore sa Srbijom, prenosi KTV.

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2018.

22:30

PR: Ne žele da Tači vodi dijalog s BB,
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Kako se navodi, to je jedan od zaključaka okruglog stola pod naslovom "U potrazi za konsenzusom: Dijalog Kosovo-Srbija i perspektiva proširenja EU".

Tokom rasprave političke partije su misiju predsednika Tačija kao pregovarača nazvale neuspešnom.

Šef poslanika Inicijative, Biljal Šerifi, ironično je primetio da bi, ako se Tačijev posao pregovarača prevede na jezik sporta, to bilo ispadanje iz lige, a ne napredak, tako da bi on trebalo da se drži podalje od pregovaračkog stola, prenosi "Koha ditore".

Šef poslanika Alijanse za budućnost Kosova (ABK), Ahmet Isufi smatra da o ovome treba da odluče političke partije, pošto vlada ima mnogo unutrašnjih problema kojima mora da se bavi.

Glavni urednik "Koha Ditore" Agron Bajrami rekao je da već neko vreme civilno društvo insistira na tome da je konsenzus neophodan i da je Kosovo već bilo u obavezi da izgradi platformu za razgovore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: