Trivanu dodeljeno Specijalno priznanje "Zeleni list"

Ministru zaštite životne sredine Goranu Trivanu u Sremskim Karlovcima uručeno Specijalno priznanje "Zeleni list" za doprinos zaštiti životne sredine i prirode.

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2018.

21:14

Trivanu dodeljeno Specijalno priznanje
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Priznanje je dodeljeno u okviru akcije "Tražimo zagađivača godine i zaštitnika životne sredine", koju su organizovali Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine, saopšteno je iz Ministarstva zaštite životne sredine.

Izražavajući zahvalnost zbog dodeljenog specijalnog priznanja, ministar Trivan je istakao značaj uloge Radio Beograda 2 i Pokreta gorana Vojvodine, ne samo kao organizatora ove manifestacije, već kao višedecenijskih zagovornika za očuvanje i unapređenje životne sredine, čija će zalaganja biti sve značajnija u vremenu koje dolazi.

"Ekologija se još uvek bori za mesto koje joj pripada, da i drugi shvate da je pitanje očuvanja zdravog životnog okruženja, prirode u njenom bogatstvu, prioritetno pitanje od kojeg zavisi budućnost svih nas. Ovakvo priznanje je dokaz da su prepoznati zalaganja i napori da se životna sredina u Srbiji promeni na bolje", rekao je Trivan, navodi se u saopštenju.

"Pozivam vas da se pridružite učesnicima borbe za bolju životnu sredinu, i učestvujete sa nama u svim akcijama koje se pokreću i planiraju za bolju, zdraviju i čistiju Srbiju. Neka svako zasadi po pet stabala, što je dovoljno da obezbedi kiseonik za sebe i svoju porodicu za čitav život", rekao je ministar Trivan.

Pored ministra Trivana, specijalno priznanje dodeljeno je i Miroslavu Mihajloviću, za četrdeset godina rada u oblasti zaštite i unapređenja životne sredine u Pokretu gorana Srbije.

Za naročiti doprinos i učinjenu dobrobit životnoj sredini i prirodi u 2017. godini, priznanje "Zeleni list" dobili su: Savez mesnih zajednica Temska, Sabahudin Abdagić i Milorad Babić iz Sjenice, Naučno-istraživačko društvo studenata biologije i ekologije "Josif Pančić" iz Novog Sada, Udruženje UGRIP iz Novog Sada, Grin fest, Emisija "Znanje - imanje" RTS, Milivoj Mile Vučanović, Osnovna škola u Visokoj - Đačka zadruga "Zvončić", Agencija Siti marketing centar iz Niša i porodica Vozar.

Upozorenje zagađivaču godine - "Crni list" dodeljen je kompaniji "Step trans" iz Novog Sada, zbog držanja nekoliko desetina puta veće količine opasnog otpada od one za koju su imali dozvolu, navodi se u saopštenju.

Akcije "Tražimo zagađivača godine i zaštitnika životne sredine", najstarija je ekološka akcija u Srbiji, organizovana po tridesetpeti put u cilju promovisanja napora na očuvanju i unapređenju životne sredine, i otvorenog ukazivanja na ekološke probleme i zagađivače, kako bi podstakla najširu javnosti da se aktivnije uključi i doprinese zaštiti životne sredine i prirode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: