Predsednik postao premijer – pa ostavka zbog protesta

Jermenski premijer Serž Sargsjan je podneo ostavku posle višednevnih antivladinih protesta u toj zemlji, javila je jermenska državna televizija.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.04.2018.

15:08

Predsednik postao premijer – pa ostavka zbog protesta
Ilustracija: Thinkstock

Pristalice opozicije 11 dana protestuju protiv Sargsjana optužujući ga za neefikasno vođenje države i pogoršanje ekonomske situacije u Jermeniji.

Protestovalo se zbog Sargsjanovog preuzimanja funkcije premijera sa proširenim ovlašćenjima posle dva mandata na mestu predsednika zemlje, što se tumači kao njegovo nastojanje da neograničeno zadrži vlast.

Sargsjan koji je bio predsednik zemlje od 2008, a izabran je na mesto premijera posle dva petogodišnja predsednička mandata. Zahvaljujući spornoj ustavnoj reformi ovlašćenja predsednika su postala uglavnom ceremonijalna a premijerova su proširena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: