Pripadnici ID odrubili glave trojici braće

Pripadnici Islamske države (ID) odrubili su glave trojici braće u istočnoj avganistanskoj provinciji Nangarhar, rekao je avganistanski zvaničnik.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.04.2018.

08:47

Pripadnici ID odrubili glave trojici braće
Foto: GettyImages

Ataulaj Kogijani, portparol guvernera Nangarhara - glavnog uporišta ID u Avganistanu, rekao je da su braća ubijena u distriktu Čaparhar u subotu uveče, prenosi danas Rojters.

Najstariji brat Nisar Tarelival (27) bio je lekar u privatnoj klinici, dok je srednji brat Najim (24) radio na vakcinaciji, a najmlađi, Abdul Vahab (19) bio je student medicine.

Kogijani je naveo da je oca žrtava, koji je takođe bio lekar, Islamska država prošle godine ubila na isti način - odrubivši mu glavu.

Inače, Islamska država je ozloglašena po brutalnosti u ovoj avganistanskoj provinciji, gde odrubljuje glave zarobljenicima.

U odvojenom incidentu, Islamska država je kidnapovala 11 farmera u distriktu Rodat u provinciji Nangarhar, a kasnije je pustila dvojicu.

Islamska država nije, za sada, preuzela odgovornost ni za jedan od ova dva incidenta.

Provincija Nangarhar, na poroznoj granici s Pakistanom, postala je uporište ID, koja je postala jedna od najopasnijih ekstremističkih grupa otkako se pojavila početkom 2015. godine, zaključuje britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: