Haradinaj pozdravlja platformu Veseljija

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova i premijer Ramuš Haradinaj pozdravio je platformu koju je predložio predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.04.2018.

13:54

Haradinaj pozdravlja platformu Veseljija

Haradinaj je rekao da pozdravlja mogućnost koordinacije predstavnika svih političkih opcija Kosova o temama od nacionalnog interesa za Kosovo, istakavši da je to više nego potrebno.

Kadri Veselji objavio je nešto ranije inicijativu za izradu platforme o pet tema od nacionalnog interesa za Kosovo, među kojima su i osnivanje Zajednice opština sa srpskom većinom i osnivanje Oružanih snaga Kosova.

U dokumentu čiji sadržaj objavljuju prištinski mediji, Veselji je lidere političkih stranaka pozvao na stvaranje zajedničkog tima sa civilnom društvom koji će raditi na temama od nacionalnog interesa.

Prema medijima koji prenose sadržaj platforme, među pet tema su dijalog sa Srbijom, stvaranje ZSO, formiranje Vojske Kosova, agenda evropskih integracija i izborna reforma.

"Radi takvog cilja neophodno je stvaranje zajedničkog tima koji će predvoditi predsednik Kosova i u kojoj će ulogu imati lideri institucija i političkih stranaka, kao i ličnosti civilnog društva, što je praksa koje je dala rezultate tokom istorijskih procesa kroz koje je prolazilo Kosovo, od Rambujea do proglašavanja nezavisnosti", kaže se u platformi.

Cilj platforme je da se postigne politički konsenzus o nekim od najznačajnijih pitanja sa kojima se Kosovo suočavalo ranije, ali i sada, a reč je o najznačajnijim pitanjima za budućnost Kosova i njenih građana.

"Ova pitanja već dugo vremena ometaju napredak Republike Kosovo i od nacionalnog interesa je da se ona prevaziđu. U cilju obezbeđivanja efikasnog rešenja u najboljem interesu Republike Kosovo, potrebno je obezbediti politički konsenzus. Ovaj konsenzus treba da odražava interese građana Kosova", kaže se u platformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: