Policija: Nismo evidentirali zastavu HOS, nema ni dojava

Policijska uprava sisačko-moslavačka tvrdi da "nisu evidentirali" da je zastava s ustaškim pokličom "Za dom spremni" razvijena na području mesta Jasenovca.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.04.2018.

18:39

Policija: Nismo evidentirali zastavu HOS, nema ni dojava
B92EPA/Antonio Bat

Kako je rečeno, nije evidentirano niti da je zastava razvijena na području Spomen parka Jasenovac, najvećeg ustaškog logora iz Drugog svetskog rata, gde je održana komemoracija žrtvama.

"Policijski službenici nadležne policijske uprave sisačko-moslavačke nisu tokom današnjeg dana na području mesta Jasenovac niti na području obeležavanja komemoracije evidentirali događaj tokom kojeg bi bila razvijena zastava HOS (Hrvatske odbrambene snage). Takođe, napominjemo da takav događaj policiji nisu dojavili ni građani", navedeno je u policijskom saopštenju koje prenosi Hina.

U saopštenju se dodaje da će policija "povodom fotografije objavljene u medijima, proveriti sve okolnosti u kojima je fotografija nastala".

Hrvatski portal index.hr preneo je ranije da su, uoči državne komemoracije u Jasenovcu, pripadnici HOS razvili zastavu s ustaškim pozdravom "Za dom spremni". Prikazan je video snimak dvojice muškaraca koji su se predstavili kao HOS-ovci, kako u mestu Jasenovac razvijaju ovu zastavu.

Ta zastava, uz dozvolu hrvatske države, ima ustaški pozdrav u sklopu svog grba.

Portal je naveo da su iz policije saznali da u trenutku incidenta na mestu dogadaja nije bilo policijskih službenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: