Počasna paljba na Kalemegdanu u čast Dana VS / VIDEO

U čast Dana Vojske Srbije, danas je sa Savske terase na Kalemegdanu u 17.00 časova odjeknula počasna artiljerijska paljba.

Izvor: B92

Nedelja, 22.04.2018.

20:00

Počasna paljba na Kalemegdanu u čast Dana VS / VIDEO
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Posle intoniranja državne himne i podizanja zastave Srbije, na Savskoj terasi je, pred mnogobrojnim gradjanima, najpre pročitana Naredba predsednika Republike Aleksandra Vučića, a zatim je iz šest artiljerijskih orudja Garde Vojske Srbije ispaljeno po 10 plotuna.

Počasnoj artiljerijskoj paljbi prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Potom su u 18 sati, uz zvuke pešadijskog marša i pod komandom poručnika Predraga Kruševca, gardisti, na oduševljenje mnogobrojnih prolaznika, na Trgu Republike izveli egzercir.

"Plavi stroj" je, s poluatomatskom puškom M-59/66 u ruci, u taktu muzike demonstrirao strojeve radnje.

Dan Vojske Srbije obeležava se sutra, 23. april, na dan podizanja Drugog srpskog ustanka, na Cveti 1815. godine u Takovu.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: