"Za spomenik obezbeđena sredstva i Vučićeva saglasnost"

Ministar rada Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom o inicijativi za podizanje spomenika višem predsedniku SAD Vudrou Vilsonu.

Izvor: Beta

Petak, 20.04.2018.

19:05

Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

"Želimo da čoveku koji je tokom Prvog svetskog rata snažno podržavao Srbiju i čijom zaslugom se pre 100 godina srpska zastava zavijorila na Beloj kući odamo priznanje i zahvalnost podizanjem spomenika u Beogradu", naveo je Đorđević.

"Za ovu zamisao obezbeđena su finansijska sredstva i dobijena je saglasnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića", dodao je on.

Skot je, kako je istaknuto, ocenio da je ideja o podizanju tog spomenika, značajan "korak" u pokazivanju prijateljstva koje su države imale u istoriji.

Kako se navodi, Đorđević je Skota obavestio i da je donet Pravilnik o postupanju sa maloletnim migrantima koji se nalaze u Srbiji, čijom će primenom biti povećana kontrola i briga o njima prilikom ulaska, boravka i izlaska iz Srbije.

"Cilj nam je da deca migranti u Srbiji nastave da imaju sve uslove za normalan život i nesmetano obrazovanje", istakao je Đorđević i dodao da će sa maloletnim migrantima u svakodnevnom kontaktu biti tim stručnjaka u institucijama koje su prilagođene za njihov smeštaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: