"Nova politička stranka da pomiri levicu i desnicu"

Poslanik nove poslaničke grupe "Slobodni poslanici", koju čine bivši članovi DJB, Vladimir Đurić kaže da je njihova namera da formiraju novu političku stranku.

Izvor: Tanjug

Petak, 20.04.2018.

15:21

screenshot

On je rekao da bi ta stranka "pomirila" levicu i desnicu i promovisala dijalog, ali još uvek nije mogao da precizira kada će se to dogoditi.

Đurić očekuje da će se bivšim članovima Radulovićevog pokreta priključiti još neki odbori, odbornici i clanovi, a nakon toga će se, kaže, uraditi jedan pregled resursa.

"Intencija je da osnujemo političku stranku, jer smatramo da one predstavljaju okosnocu političkog sistema. Svesni smo da postoji odijum birača prema njima, ali smatramo da su za to 'zaslužne' druge stranke koje već dugo egzistiraju u srpskoj demokratiji i nisu ispunile očekivanja birača", rekao je Đurić.

Kako kaže, to je nešto što mora da se promeni.

"Mi ćemo se zalagati za politiku centra. Mislimo da je na neki način potrebno 'pomiriti' levicu i desnicu. U srpskom biračkom telu postoji levičarski, ali i jak nacionalni sentiment, tako da to treba pomiriti i konsolidovati u jednom stabilnom centru", naveo je on.

Đurić kaže da trenutno nije jednostavno proceniti kada će stranka biti formirana, jer ima puno posla.

Na pitanje kako će u narednom periodu delovati novoformirana poslanička grupa, Đurić kaže da će raditi isto što i buduća organizacija - promovisaće dijalog i politiku koja se zasniva na ponudi boljih rešenja.

"Bićemo stranka opozicije, nećemo podržavati vlast, ali ako se radi o nekim evropskim zakonima i rešenjima koja idu u pravcu evropskih integracija, onda nema potrebe biti protiv zato što je predlagač Vlada Srbije. To nikakao ne znači da ćemo podržavti vladu", istakao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: