"Policija neće dozvoliti nikakva okupljanja u Hrtkovcima"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naveo je da policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u Hrtkovcima.

Izvor: B92

Petak, 20.04.2018.

10:55

screenshot/Tanjug

Više političkih organizacija je najavilo moguće skupove u Hrtkovcima, a država Srbija neće dozvoliti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda građana, rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje Tanjuga da li će MUP dozvoliti održavanje političkih skupova u tom mestu.

"Što se nas tiče, građani mogu da budu potpuno mirni i spokojni, a politički skupovi mogu da se manifestuju u Skupštini i neka tamo, na zakonom predviđen način, narodni poslanici sučeljavaju svoja mišljenja", rekao je ministar.

Stefanović je poručio da neće dozvoliti da se to dešava na ulici.

Da podsetimo, lider SRS Vojislav Šešelj najavio je miting u Hrtkovcima i naveo da policija nema nikakvog osnova da zabrani najavljeni događaj.

On je dodao da je skup uredno prijavljen i da će biti održan.

"Skup je uredno prijavljen, imaćemo redarsku službu i to će biti miran politički skup. Đurđevdanski radikalski uranak... Kao što je miran skup bio i 1992. godine, ni tada nije bilo incidenata. Nema razloga za zabranu", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije na pitanje kako komentariše zahteve da se zabrani skup koji je zakazan na 26. godišnjicu mitinga nakon kojeg je usledilo iseljavanje Hrvata iz tog vojvođanskog sela, za šta je on osuđen na deset godina zatvora u Hagu.

LSV i DS su potom najavili da će organizovati ou Hrtkovcima kontramiting, najavili su Nenad Čanak i Aleksandra Jerkov.

Funkcioner DS Balša Božović poručio je da, ukoliko SRS i Vojislav Šešelj odu u Hrtkovce da održe miting, da će i oni biti tamo i sami zaštititi svoje sugrađane.

"Ukoliko državni organi nemaju nikakvu nameru da stanu na put osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju i sankcionišu njegove najave da će svoje ratne zločine ponoviti, bićemo primorani da to uradimo sami i sami zaštitimo ljude kojima Šešelj ponovo preti proterivanjem i nasiljem", naveo je Božović u pisanoj izjavi medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: