Kolinda: Ako je gazio zastavu, treba ga kazniti

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da su odnosi Hrvatske i Srbije sada narušeni, nakon incidenta koji je izazvao Vojislav Šešelj.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.04.2018.

16:10

Kolinda: Ako je gazio zastavu, treba ga kazniti
Foto: Gettyimages

"Srbija sada mora utvrditi da li je Šešelj zaista učinio to što kaže da jeste. U slučaju da se utvrdi da je zaista gazio zastavu RH, trebao bi ga adekvatnog kazniti. A kazna za takva dela u Srbiji je tri meseca zatvora ili novčana", rekla je Kitarovićeva, preneli su hrvatski mediji.

Kitarovićeva je izrazila nadu da to neće izazvati dodatno verbalno nasilje, te da neće biti drugih posledica.

Rekla je da ne zna ko je srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću rekao da je tokom njegovog boravka u Hrvatskoj zapaljena srpska zastava, te dodala da to nije tačno, što, kako je kazala, može da potvrdi i Ambasada Srbije u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: