Advokat podneo krivičnu prijavu protiv Šešelja

Advokat iz Rijeke Dalibor Vidović podneo je Županijskom krivičnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika SRS Vojislava Šešelja, prenosi novilist.hr.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2018.

13:42

Advokat podneo krivičnu prijavu protiv Šešelja
Ilustracija: Thinkstock

On je u prijavi naveo da postoji osnovana sumnja da je Šešelj 18. aprila 2018. godine u Beogradu počinio krivično delo povrede ugleda Republike Hrvatske.

“Prijavu ne bih podnosio da je Šešelj to delo počinio na teritoriji Hrvatske. U tom slučaju bi državno tužilaštvo verovatni samo reagovalo. Ovom prijavom sam hteo da upozorim na činjenicu da su se u konkretnom slučaju stekli svi uslovi za primenu krivičnog zakonodavstva, što je izuzetak u odnosu na opšte pravilo da svaka država u pravilu krivično procesuira krivična dela počinjena na svojoj teritoriji“, kaže Vidović.

On je u prijavi naveo da je prema dostupnim izveštajima sredstava javnog informisanja Šešelj na pod bacio i gazio hrvatsku zastavu u jednoj od prostorija srpskog parlamenta, a na samom ulazu u zgradu je potrčao i pokušao da sruši hrvatsku zastavu.

Dodao je i da je Šešelj u društvu svojih poslanika ušao u zgradu, hrvatskoj delegaciji rekao da je izgazio ustašku zastavu i svima opsovao ustašku majku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: