"Nedopustivo da se Jandroković konsultovao s Plenkovićem"

Hrvatski analitičar Žarko Puhovski prokomentarisao je odluku šefa Sabora Gordana Jandrokovića da hrvatska delegacija prekine posetu Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2018.

11:07

Getty Images

On je rekao da je ustavno nedopustivo to što je Jandroković tu odluku doneo posle konsultacija sa premijerom Andrejem Plenkovićem.

Budući da je reč o međunarodnim odnosima, Puhovski kaže da je Jandroković o tome trebalo da se konsultuje sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović.

"U reakciji predsednika Sabora (Jandrokovića) pojavila se jedna nedopustiva rečenica u kojoj se spominje da je on pre odlaska iz Beograda konsultovao premijera, što je ustavno nedopustivo, jer premijer je izabran u parlamentu i njemu odgovara pa je predsednik sabora mogao jedino da konsultuje predsednicu države kad je o međunarodnim odnosima reč", naveo je Puhovski u izjavi za portal index.hr.

Prema njegovim rečima, to pokazuje unutrašnju pometnju, odnosno činjenicu da je Jandroković sebe ipak smatrao šefom delegacije HDZ, čiji je predsednik Plenković, a ne Sabora.

Puhovski je primetio i da takvih incidenata,kao što je paljenje zastava i slično, ma kod gotovo svake državne posete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: